Winkel en atelier

nieuwbouw – reparaties en restauraties
inkoop en verkoopverhuurhuurkoopaccessoires


Nieuwbouw

Hans de Louter:

Ik werk maanden aan één viool

Bij nieuwbouw gaat het om akoestische snaarinstrumenten, met name gitaren, violen, altviolenmandolines en Ierse bouzouki’s.

Wij streven ernaar altijd nieuwbouw instrumenten van mijn hand in de winkel op voorraad te hebben. Dit geeft u de mogelijkheid het specifieke karakter en de kwaliteit van deze instrumenten te ervaren.

Naast de instrumenten die reeds gebouwd zijn bestaat er ook de gelegenheid om een instrument te laten bouwen volgens uw eigen specificaties, hetgeen resulteert in een meer persoonlijkere benadering van uw wensen.
Te denken valt aan de te gebruiken houtsoorten, uw wensen met betrekking tot de klankkleur, de speelaard en het toe te passen inlegwerk van bijvoorbeeld paarlemoer of bijzondere houtsoorten.
U krijgt een instrument op maat gesneden.

Persoonlijk geef ik er de voorkeur aan om tijdens de bouw de ruimte te hebben om – in onderling overleg – de constructie en/of de uitvoering nog wat bij te kunnen sturen. neemt u gerust contact op om te horen, wat er zoal mogelijk is.

Paarlemoer inleggen


Reparaties en restauraties

In het atelier vinden reparaties en restauraties van vrijwel alle akoestische snaarinstrumenten plaats.
Dus naast onze nieuwbouwinstrumenten gitaren, violen, altviolenmandolines en Ierse bouzouki’s kunt u een breed scala aan snaar- en strijkinstrumenten door ons laten repareren en/of restaureren.
In feite alle instrumenten waaraan snaren zitten, dus ook voor de cello, de contrabas, de Griekse bouzouki, de ukelele, alle soorten banjo’s en … kunt u bij ons terecht!

Na een telefonische afspraak kunt u vrijblijvend met uw instrument langskomen.
In onderling overleg bespreken we wat de eventueel te verrichtte werkzaamheden zijn.
Tevens kunt u vooraf de prijsopgave krijgen.
Soms doen zich tijdens de werkzaamheden onvoorziene omstandigheden voor. In dergelijke gevallen zal er eerst telefonisch overleg plaatsvinden.

De meest uiteenlopende reparaties worden door ons gedaan. Enkele voorbeelden:

Reparatie van gecrashte viool


Herstellen van cello’s


Reparatie van één van de vele contrabassen


Reparatie Stromberg gitaar


Reparatie van een jazzgitaar

Dutch Archtop Guitar Museum

Een paar jaar geleden kwam Ruurd Feitsma bij me op bezoek met een handvol – nou ja het was meer dan dat – gitaaronderdelen. Hij vertelde dat deze berg onderdelen een gitaar moesten gaan vormen.
Ruurd is de grondlegger van het ‘Dutch Archtop Guitar Museum’; een mooie boerderij aan de rand van Dalfsen. Hij wilde graag deze gitaar aan zijn collectie van meer dan 30 voornamelijk Epiphones toevoegen. Benieuwd naar deze collectie ben ik vervolgens naar dit museum toe gereden en ik wist niet wat ik zag: op de bovenverdieping van dit kleine landgoed staan de vele Jazz-gitaren in de rijen en zelfs zijn naam is in Amerika misschien een beetje bekend geworden.
Ruurd, je hebt een zeer fraaie collectie Epiphones tot je beschikking!
De website van deze collectie is: dutcharchtopguitarmuseum.nl

een ruime collectie violen, altviolen en celli – in alle voorkomende maten

een ruime collectie violen, altviolen en celli – in alle voorkomende maten

 

Inkoop en verkoop

In de winkel vindt u standaard een ruime collectie violen, altviolen en celli – in alle voorkomende maten.

Er is keuze uit goede kwaliteit studieviolen, atelier- en meesterinstrumenten.

Wij zijn ons ervan bewust dat de juiste keuze van een instrument voor u belangrijk is; wij streven er dan ook naar om, samen met u, een bij u passend instrument te vinden. Eventuele inruil van uw ‘oude’ instrument is veelal mogelijk.
Alle instrumenten en strijkstokken worden vóór aflevering in optimale staat gebracht.

 

Verhuur van violen, altviolen en celli. 

 

De huurprijs van een complete set (instrument, strijkstok, koffer/foudraal en strijkstokhars) bedraagt voor de huur van:

een vioolset

€ 14,= per maand

+ € 50,= borgsom

een altvioolset

€ 16,= per maand

+ € 75,= borgsom

een celloset

€ 19,50 per maand

+ € 100,= borgsom

De borgsom dient direct bij het ophalen van de set contant betaald te worden. Als u bijvoorbeeld drie maanden huur heeft betaald en u heeft het instrument slechts één of twee maanden in bezit gehad, dan wordt de niet-benodigde tijd in maand of maanden weer terug betaald.


Huurkoop

Mocht u na enige tijd besluiten over te gaan op de koop van de huurset dan is dat uiteraard mogelijk. De reeds betaalde huur, met een maximum van 1 jaar, én de borgsom worden dan afgetrokken van de uiteindelijke koopsom. Zo kunt u op een aantrekkelijke manier in het bezit komen van uw eigen instrument.

Omdat kinderen in de groei zijn, blijkt dat ze na verloop van tijd toe zijn aan een groter instrument. Mocht u besluiten bij ons een nieuwe set aan te schaffen, dan krijgt bieden wij u de mogelijkheid om het oude instrument in te ruilen. Wij geven u dan 70% van de prijs van de ‘oude’ set terug, mits deze in goede staat verkeert. In de praktijk blijkt dat deze werkwijze meestal goedkoper voor u is dan aldoor te huren.


Accessoires

Hars, strijkstokken, snaren, standaards, foudralen, koffers, schoudersteunen, etc.

Strijkstokken

Daar de strijkstok een belangrijke verbindingsboog is tussen u, als bespeler, en uw instrument, hebben wij een ruime collectie hiervan in huis.

Voor de beginnende violist maar ook voor de professional is er een steeds wisselende keuze uit nieuw gemaakte stokken tot en met oude gerestaureerde meesterstokken, zoals A. Nürnberger, A. Caressa, R. Weichold, A.Rau, Ch. Bazin, H. Dölling, R. Geipel.

Pirastro oliv

Pirastro oliv

 

Snaren voor viool, altviool, cello en contrabas

In onze winkel vindt u allerhande snaren voor snaarinstrumenten

Pirastro-snaren o.a.

 • Oliv
 • Eudoxa
 • Synoxa
 • Arico
Thomastik dominant

Thomastik dominant

 

Thomastik-snaren o.a.

 • Dominant
 • Spirocore
 • Vision

en ook:

 • Larsen
 • Jargar

Ook voor gitaar, Ierse bouzouki, mandoline, ukelele etc.

D'Addario EJ 45

D’Addario EJ 45

 

hebben wij voor u de passende snaar in huis.

D’Addario-snaren o.a.

 • Elixir
 • EJ 45
 • EJ 45C
 • EJ 27N